OM VALSAREN

Valsaren Hotell & Kök ligger i det gamla industriområdet som huserades av Metallverket, i hjärtat av Kopparlunden. Där har det funnits i 23 år nu. Men sedan i augusti 2023 med en stor nyhet – verksamheten har nu för första gången en annan ägare. Vi som arbetar på Valsaren är Lotta, Sophie, Adam och kökschefen Mattias.

Vi är en relativt liten verksamhet i dagsläget, men vi ser otroliga utvecklingsmöjligheter. Det händer massor med saker i Kopparlunden och vi tror att det kommer att bli ett än mer levande område inom några år. Redan nu upplever vi att det är mycket folk här i rörelse – med många fler företag än vad vi från början trodde.

Den charmiga fastigheten är från svunna industritider i centrala Västerås. Just nu finns det elva rum i bruk i hotelldelen. Det finns åtta rum till som tidigare ägarna pausade under pandemin och som vi ska försöka tillsätta igen i framtiden.

Ett annat ben i verksamheten är restaurangdelen. Dit har en kock rekryterats i form av Mattias. Vi är igång med luncher sedan januari 2024 och fokuserar på riktig husmanskost.

Cateringen är populär, både vad gäller frukostpaket till företag, luncher och annan festmat.